800 færre avisjournalister i Norden sidste år

Sverige var klart hårdest ramt, mens Danmark var det af de fire store nordiske lande, hvor der ifølge opgørelse blev nedlagt færrest avisstillinger i 2013.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Hundredvis af fyringer og stillingsnedlægger. Aviskrisen slog hårdt i Skandinavien sidste år, viser en opgørelse ifølge SVT.

I alt blev der godt 800 færre dagbladsskribenter i Norden, hvor Sverige tog det hårdeste stød med 398 stillingsnedlæggelser. Island slap helt uden fyringer, mens der ifølge opgørelsen var der 85 stillingsnedlæggelser på de danske dagblade.

Af de store nordiske lande slap Danmark ifølge opgørelsen derfor nådigst blandt de største af de nordiske lande. Formanden for det svenske Journalistforbund Jonas Nordling siger, at man kan drage en lærdom fra Danmark og henviser til omlægningen af mediestøtten.

”Jeg tror, at det er en god idé at give støtte til den journalistiske produktion i stedet for, hvor mange aviser, man deler ud. Men der virker ikke til at være nogen større politisk vilje til det i Sverige,” siger Jonas Nordling til SVT.

I både Norge og Finland forsvandt der sidste år 156 avisstillinger. De forsvundne 398 avisjob går sidste år til det værste for den svenske dagbladsbranche, siden krisen gik i gang.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også