DR-tillidsmand: Folk er fortvivlede og rystede

Den længeventede prikkerunde er overstået i DR, og journalisternes tillidsmand kalder medarbejdernes reaktion som forventet, men hun er ikke vred på ledelsen.

I alt 101 fik i dag den besked, som medarbejderne i DR har frygtet, siden spare- og økonomiplanen i sidste uge blev offentliggjort.

Blandt andet blev 15 afskediget i DR Nyheder og to i DR Danmark. Hertil kommer en række frivillige fratrædelser og stillinger, der ikke bliver genbesat.

Journalisternes tillidsmand Anne Serlev beskriver reaktionen på formiddagens prikkerunde således:

”Folk er fortvivlede og dybt rystede, så det er en helt forventet reaktion,” siger Anne Serlev.

”Det er klart, at den enkelte medarbejder, der lige er blevet fyret, er vred på ledelsen,” siger hun, men påpeger, at der trods alt har været et fornuftigt samarbejde med ledelsen i forbindelse med spare- og økonomiplanen.

Politikernes beslutning - ikke ledelsens

Ifølge Anne Serlev er den helt store forskel på den her fyringsrunde sammenlignet med nogle af de tidligere, som DR har været i gennem, at den er kommet som følge af det medieforlig, som Folketinget vedtog i juni.

”Jeg har været ansat i DR siden 1976, så jeg har været med til en del. Forskellen er den her gang, at det er udefrakommende omstændigheder, der har gjort, at man må fyre. Det er politikernes beslutning og ikke noget med, at der er rod i økonomien,” siger Anne Serlev.

”Derfor skal vores vrede heller ikke så meget vendes mod ledelsen. Det er selvfølgelig dem, der bestemmer, hvad der skal spares på, men at der skulle spares var fuldstændigt evident.”

Status efter prikkerunde: 101 afskedigelser i DR

Dohm: DR1-beskæringer rammer hårdest

Hyltoft: DR's spareplan udløser dansk kulturtab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også