MediaWatch

Radikale: Filmbranche skal droppe skyttegravskrig

Det er ikke politikernes opgave at finde nye forretningsmodeller for filmbranchen, mener de radikales kulturordfører Marlene Borst Hansen, efter ophedet debat inden det kommende filmforlig.

Det kan godt være, at Netflix, YouSee og andre streamingtjenester er med til at gøre livet surt for filmbranchen, men det er ikke politikernes opgave at komme den til undsætning, mener Det Radikal Venstre ifølge Altinget.

Kulturordfører Marlene Borst Hansen henviser til den ophedede debat forud for det kommende filmforlig, hvor teleselskaber, Netflix og Google ifølge bl.a. Producentforeningen fremover bør være med til at betale for dansk film.

Filmbranchen rygende uenige om nye indtægtskilder

Ifølge Marlene Borst Hansen bør filmbranchen droppe skyttegravskrigen og komme tilbage til forhandlingsbordet.

”Jeg ser gerne, at branchen selv kommer med et samlet bud på, hvordan man kan løse den udfordring. Men hvor parterne kom med konstruktive oplæg og ideer i forsommeren, er det, som om at de i den seneste tid er kravlet op i hver deres træ, hvor de nu skændes med hinanden," siger hun til Altinget.

I forvejen har Venstre og Dansk Folkeparti været afvisende overfor en filmskatter til internetudbyderne. Venstre og Socialdemokraterne var dog forleden mere åbne overfor, at globale brands som Netflix og HBO fremover skal give et bidrag til dansk filmproduktion.

Biografer raser: Tosset at hive film hurtigt ud af biografen 

Branche: Google og Netflix bør co-finansiere dansk film

Organisationer advarer minister mod filmafgift

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs