MediaWatch

Global: Nordiske mediehuse dyster med viralmedier

Expressen og Schibsted satser på nye viralmedier, fagforening beskylder Times Inc. for at skele til reporteres annoncør-værdi i fyringsrunde, og WaPo kalder "køb"-knapper fra Amazon en fejltagelse.

Nordiske mediehuse dyster med viralmedier

Det Bonnier-ejede Expressen lancerede i sidste måned Omtalat.nu, der er kraftigt inspireret af den amerikanske side Upworthy, som specialiserer sig i at få videoklip, grafik og andre mindre bidder af indhold delt på sociale medier. Nu er Schibsted klar med sit bud på en lignende side, Lajkat.se. Det skriver Dagensmedia.se. Mediet skal udvide Schibsteds digitale rækkevidde blandt de 18-26-årige. Modsat Bonniers satsning, så understreger Schibsteds chef for sociale medier Ehsan Fadakar, at Lajkat.se skal stå frit fra Expressen-konkurrenten Aftonbladet. Siden er gået i luften uden bannerannoncer, og forretningsmodellen for Lajkat er endnu ikke på plads. Ehsan Fadakar peger dog på, at sponsoreret indhold, som hos forbillederne Buzzfeed og Upworthy, er en vej, man overvejer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs