MediaWatch

Global: Netflix og co. overhaler biografer i 2018

PWC forudsiger, at Netflix og andre online video-selskaber har overhalet biograferne på omsætning inden for få år, Frankrig har efter pres fra flere nyhedsbureauer ophævet restriktionerne på transmissionen af D-dag og VM-slutrunden i Brasilien vil bringe fodbolden op i reklameverdens Superliga.

PWC: Netflix og co. overhaler biografer i 2018

En aften på sofaen med en film fra eksempelvis Netflix frister flere og flere. Faktisk er væksten i omsætningen i online video så stærk, at den i 2018 vil have overhalet omsætningen i biograferne. Det viser PriceWaterhouseCoopers' (PWC) rapport 'Entertainment and Media Outlook 2014-2018', skriver Gigaom. Ifølge PWC oplever biograferne godt nok en svag vækst i indeværende år. En vækst, der over de kommende år vil være på 3,1 pct., og som betyder, at folk i 2018 vil bruge 12,5 mia. dollar på biografbilletter mod 10,8 mia. dollar sidste år. Den vækst blegner dog ved siden af Netflix og andre online video-selskaber. Ifølge PWC vil den nuværende omsætning i online video på 3,3 mia. dollar således være vokset til hele 14 mia. dollar i 2018, hvis man tæller iTunes og Google Plays videotjenester med. 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs