
Jagten på seertal kom til at stå i vejen for en væsentlig problemstilling, nemlig hvordan finanskrisen gjorde nogen ufatteligt rige andre fattige, mener vært på Mennesker og Medier på P1 og klummeskribent på Information Lasse Jensen.
Selvom journalister har udvidet ytringsfrihed skal man huske etikken og lægge dokumentationen frem, skriver Lasse Jensen efter dommen, hvor fire journalister fra DR-programmet Kontant blev dømt for injurier i udsendelsen ’Boligsnyd for millioner’. Blandt andet havde man beskyldt sagsøgerne for at have fuppet sig til et stiftelseshonorar på syv mio. kroner, mens det i virkeligheden havde været 700.000 kroner. Trods et dementi fra DR det ikke nok i byretten.
”Finanskrisen var der ikke plads til i programmet, der ikke sætter den menneskelige tragedie ind i en større sammenhæng. Programmet går efter slynglerne. Ikke med skudsikker dokumentation, men med en skarp tekst, der ikke efterlader nogen tvivl om, hvem der er ofre, og hvem der er skurke (…) Med andre ord: Tilrettelæggerne faldt i tabloidfælden. I en ellers både relevant og vigtig historie pustede de tekst og form for meget op. I jagten på gode seertal glemte de, at den vigtigste journalistiske dyd er at fremlægge, forklare og perspektivere kendsgerningerne – ikke at fælde en endegyldig dom,” skriver Lasse Jensen i Information.