MediaWatch

Jensen: Journalister skal ikke lege dommere

De injuriedømte Kontant-journalister faldte i ”tabloidfælden”, selvom de faktisk havde fat i en vigtig problemstilling, mener Lasse Jensen.

Jagten på seertal kom til at stå i vejen for en væsentlig problemstilling, nemlig hvordan finanskrisen gjorde nogen ufatteligt rige andre fattige, mener vært på Mennesker og Medier på P1 og klummeskribent på Information Lasse Jensen.

Selvom journalister har udvidet ytringsfrihed skal man huske etikken og lægge dokumentationen frem, skriver Lasse Jensen efter dommen, hvor fire journalister fra DR-programmet Kontant blev dømt for injurier i udsendelsen ’Boligsnyd for millioner’. Blandt andet havde man beskyldt sagsøgerne for at have fuppet sig til et stiftelseshonorar på syv mio. kroner, mens det i virkeligheden havde været 700.000 kroner. Trods et dementi fra DR det ikke nok i byretten.

”Finanskrisen var der ikke plads til i programmet, der ikke sætter den menneskelige tragedie ind i en større sammenhæng. Programmet går efter slynglerne. Ikke med skudsikker dokumentation, men med en skarp tekst, der ikke efterlader nogen tvivl om, hvem der er ofre, og hvem der er skurke (…) Med andre ord: Tilrettelæggerne faldt i tabloidfælden. I en ellers både relevant og vigtig historie pustede de tekst og form for meget op. I jagten på gode seertal glemte de, at den vigtigste journalistiske dyd er at fremlægge, forklare og perspektivere kendsgerningerne – ikke at fælde en endegyldig dom,” skriver Lasse Jensen i Information.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs