
Da DR sidste år indførte nye etiske retningslinjer blev der samtidig indført krav om, at producenter skal hente tilladelse til at bruge skjult kamera på DR’s direktionsgang. En proces der ofte kan tage uge. Det møder kritik fra flere producenter, skriver Politiken.
Ofte gider man derfor slet ikke forsøge at søge tilladelsen, siger Lars Seidelin, chef og medstifter af Koncern.
”Det er fint, at man har fokus på etikken, men når magthaverne hvæsser deres værktøjer og skjuler sig bag spindoktorer og pressechefer, skaber DR's meget stramme etikregler problemer. Det efterlader os med færre muligheder for at handle journalistisk. De er blevet overforsigtige i DR,” siger han til Politiken.
Han bakkes op af Søren Steen Jespersen, direktør hos Larm. Journalistikken risikerer at blive tandløs, siger han til avisen.
Hos DR afviser nyhedsdirektør Ulrik Haagerup. Han mener, brugen af skjult kamera havde taget overhånd, inden de nye retningslinjer blev indført.
”Vi bruger de nødvendige redskaber. Men inden for de seneste par år gør vi det i DR Nyheder klart - og med god grund - mindre. Det må ikke bare blive et formgreb, som der måske var en tendens til i dansk fjernsyn for nogle år siden, hvor der nærmest skulle være skjulte, kornede optagelser, før det var interessant (…) Efter min klare overbevisning tog det overhånd. Og nu taler jeg ikke bare om DR, men om dansk presse generelt,” siger han til Politiken.
Jyske Bank opgiver retssag mod DR-eksperter
Jurist: Medier har lettere adgang til skjulte optagelser, end politiet
Dohm: Fremlæggelse af råbånd hører ikke hjemme i journalistik
Mere fra MediaWatch
Ekstra Bladet overhaler B.T. på trafikmåling i juni
Der blev for første gang i flere år trukket flere sidevisninger og besøgende til ekstrabladet.dk end konkurrenterne på B.T. i juni måned. Chefredaktør tror på B.T.s generobring af førerpositionen, og målt på unikke brugere og besøgstal har B.T. halet ind på konkurrenten.