MediaWatch

Fra topembedsmand til medietopchef

Anders Kronborg gjorde karriere i finansministeriet, men endte siden på topposter hos TV 2, Metro og Kinnevik. I morgen fylder han 50 år.

Operationel chef for Kinnevik i Sverige Anders Kronborgs karriere har været præget af medier, men den første etape af karrieren var som embedsmand under Henning Dyremose (K) og Mogens Lykketoft (S) i Finansministeriet.

I morgen fylder Anders Kronborg 50 år. Efter årrækken som embedsmand rykkede han i 1996 videre og startede sin løbebane i medieverdenen med en post som underdirektør i DR og efterfølgende job som adm. direktør for Berlingske Tidende og finansdirektør for Det Berlingske Officin. I 2004 skiftede han så til TV 2 som finansdirektør, hvor han i 2007 også var tæt på at blive adm. direktør. I sidste ende blev han dog sorteret fra.

Ifølge Berlingske som følge af Kronborgs tætte parløb med daværende adm. direktør Per Mikael Jensen. Han nåede dog at fungere på posten i nogle måneder, inden det i stedet stod klart, at Merete Eldrup blev kanalens nye topchef.

I stedet blev han genforenet med Per Mikael Jensen, da han blev finansdirektør og underdirektør i Metro International, hvor han har været siden 2008. I sidste måned kom det så frem, at Per Mikael Jensen forlader Metro, og at Anders Kronborg i kraft af sin ansættelse hos Kinnevik heller ikke får flere opgaver hos Metro. Metro flytter samtidig hovedkvarteret til Chile, hvorefter Kronborg helliger sig posten som driftsdirektør i Kinnevik.

Kinnevik investerer i en lang række forskellige virksomheder med Metro International og Modern Times Group som selskabets medieaktiviteter.

Metro rykker hovedkontor til Chile

Per Mikael Jensen forlader Metro

Metroxpress udskifter hele bestyrelsen 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs