MediaWatch

DR3-løfte lukker ikke munden på kritikere

DR’s bestyrelsesformand Michael Christiansen lovede i går flere penge til danske programmer på DR3. Det er positivt, lyder det fra kritiske ordførere i blå blok, som dog vil se resultatet først.

Efter et bombardement af kritik for, at internationale film og tv-serier fylder en stor del af sendefladen hos DR3, kom DR’s bestyrelsesformand i går på banen.

Overfor MediaWatch kom han med løftet om, at DR vil finde flere penge til danskproduceret indhold.

Det er ikke mindst kultur- og medieordførerne fra blå blok i Folketinget, der har leveret krudtet til debatten om DR, der i det nye år igen er blevet brandvarm. Hvor den underliggende bjælke i sidste medieforlig var mindre detailregulering af DR, har især DR3, der henvender sig til et ungt og kommercielt attraktivt publikum, fået oppositionspolitikerne til at interessere sig for - og kritisere - den konkrete programlægning på fladen.  

Både Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen, DF’s ditto Morten Marinus og Liberal Alliances medie- og kulturordfører Mette Bock byder ifølge Berlingske udmeldingen fra Michael Christiansen velkommen. De står dog ved deres kritik og vil afvente resultatet.

DF: Også et spørgsmål kvalitet

Ikke mindst Morten Marinus (DF) der også har sine forbehold over for indholdet af programmerne.

”De egenproducerede programmer skal også have en vis kvalitet. Jeg synes, at et par af de programmer, de viser i foråret på DR3, måske bevæger sig ud i noget, der minder om reality-tv og pakker det ind ved at kalde det eksperimenter og forsøg. Det, synes jeg, minder for meget om, hvad man kan se på de kommercielle kanaler. Men det glæder mig, at de vil producere noget mere selv, men samtidig skal det, de producerer, heller ikke bare være tant og fjas,” siger Morten Marinus til Berlingske.

DR vil finde flere penge til DR3

Hver anden ung vil fravælge DR

DJ: DR skal ikke beskæres

Bock: Efterlyser nytænkning hos DR

Ungdomspartier vil afskaffe DR-licens

Blå blok går til biddet: DR har for mange tv-kanaler

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs