MediaWatch

"DR bør nå de unge på Netflix og YouTube"

Hvis DR virkelig ønsker at nå de unge, så skal de indgå aftaler med Netflix og YouTube i stedet for at skabe egne platforme, mener cand.mag Hans Jonas Hansen i en kronik i Berlingske.

Mediedebattens varme kartoffel efter årsskiftet har været den unge målgruppes vigende interesse for DR og licensbetaling.

I stedet for at forsøge sig med nye ungesatsninger og lave egne platforme - som eksempelvis Liberal Alliances kulturordfører Mette Bock foreslog i sidste uge og som tidligere er forsøgt med satsningen PiratTV – bør DR indgå en aftale med Netflix og YouTube. Det mener cand.mag. i medievidenskab Hans Jonas Hansen i en kronik i Berlingske. Han mener, at DR spilder licenskroner på at nå de unge.

”Deres udfordring med unge kræver ikke flere ressourcer, faktisk kan DR spare penge, hvis de blot indgik innovative samarbejder med de medieplatforme, hvor unge allerede befinder sig,” skriver Hans Jonas Hansen i Berlingske.

Det vil dog betyde, at DR skal afgive kontrollen og indgå partnerskaber med de store kommercielle spillere fra udlandet, som man hidtil har været påpasselig med. Tidligere har DR forsøgt at trække i bremsen i forhold  Facebook, fordi der var for mange henviser til det sociale medie i DR's programmer.

”Den billige løsning er lige for næsen af dem. DR skal blot finde ud af, hvor de unge befinder sig og placere deres indhold her. De skal droppe idéen om, at de skal skabe nye medieplatforme. Hvis public service virkelig betyder noget for DR, skal de med det samme lave en aftale med Youtube og Netflix om at dele alt deres indhold (…) Der er ikke stor chance for, at de begynder at tænke på denne måde, da DR ikke vil have det godt med kun at være en mediekanal, som leverer medieindhold. Selvforståelsen står i vejen for det, da de ser sig selv som meget mere end det. De ser sig selv som et gigantisk mediehus, som er bedst til alt,” skriver Hans Jonas Hansen i Berlingske.

Rønn: Ja, de unge vil spare - men de vil ikke undvære DR

S: Restlicens kan bane vej for DR-rabat til unge

Bock: Efterlyser nytænkning hos DR

Hver anden ung vil fravælge DR 

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs