MediaWatch

DJ: DR skal ikke beskæres

Det vil være en "historisk fejltagelse" at amputere DR, mener Dansk Journalistforbunds formand, Mogens Blicher Bjerregård.

Det er en forfejlet kritisk, når oppositionspartierne ed LA, V og DF i front, kritiserer DR3 og taler for at begrænse DR. Og får DR-kritikerne medvind i de kommende medieforligsforhandlinger, vil det føre til "historisk fejltagelser". Det skriver formanden for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregård i et læserbrev i Berlingske i dag.

"Ingen – ej heller andre danske medier – vil vinde noget som helst ved, at DR bliver amputeret. Hvis DR ikke får mulighed for at udvikle nye produkter som eksempelvis DR3 eller en række eksperimenter på underholdningsområdet, risikerer stationen at miste hele generationer som brugere," skriver Mogens Blicher Bjerregård og peger på, at DR skal være robust, hvis det skal modstå konkurrencen fra nye spillere som Netflix.

DR havde i oktober 2012, ifølge DJ's egen lønstatistik, 854 ansatte på DJ-overenskomst. Det omfatter dog ikke de journalister eller redaktionelle medarbejdere, der er uddannet ved RUC eller SDU, da de i DR er ansat på andre overenskomster. 

Rønn: Ja, de unge vil spare - men de vil ikke undvære DR
S og SF foreslår licens-rabat til unge
Hver anden ung vil fravælge DR 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs