MediaWatch

Bladfond fornyer støtte til SDU’s fellowship

Journalistuddannelsen på SDU kan fortsat købe en journalist fri fra deres arbejdsplads for i et halvt år at fordybe sig i et fagligt projekt på universitetet. Det sker takket være ny milliondonation fra Den Fynske Bladfond.

Peter Bro, leder af Center for Journalistik på SDU.

Bliv købt fri fra din arbejdsplads i seks måneder, hvis du har en god ide til et journalistisk forskningsprojekt.

Sådan har tilbuddet i en årrække lydt til danske journalister, der har kunnet søge om at blive journalistisk fellow på SDU’s journalistuddannelse. Og det bliver det ved med de tre næste år, skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

Den Fynske Bladfond, ejeren bag Fyens Stiftstidende, fornyer donationen på fellowshippet på 1,5 mio. kroner. Hvert fellowship koster 500.000 kroner til at dække blandet andet frikøb fra journalistens arbejdsplads.

”Vi er kisteglade for den fortsatte støtte til denne unikke ordning i dansk journalistik. Det er en støtte, som ikke alene kommer prismodtagerne til gode, men som også er med til at begave studerende, undervisere og forskere ved journalistuddannelserne i Odense – og i de bedste tilfælde også den samlede mediebranche. For disse fellows udvikler ofte nye metoder, virkemidler eller indfaldsvinkler i forhold til vores forståelse af journalistikkens muligheder – og besværligheder, siger leder af journalistuddannelserne,” siger leder på journalistuddannelsen Peter Bro i pressemeddelelsen.

Lige har tidligere redaktionel udviklingschef i Berlingske Media Pernille Tranberg fellowshippet med et projekt om kvalitetssikring af netjournalistik.

For få kvalificerede ansøgere til journalistuddannelsen på SDU

SDU skruer op for forskning i digital journalistik

Pernille Tranberg bliver ny SDU-fellow

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere