MediaWatch

MTG køber produktionskæmpe bag Gong

MTG tager næste etape i ekspansionsplanerne og køber det store nordiske produktionsselskab Nice Entertainment, der bl.a dækker over Gong i Danmark.

MTG Studios, der er indholds- og produktionsdelen af MTG, køber aktiemajoriteten i Nice Entertainment.

Det meddeler MTG i en pressemeddelelse.

Dermed fortsætter MTG med at udvide. Broadcasteren bag TV3 og Viasat-kanalerne har blandt andet også erhvervet distributøren DRG i Storbritannien og det norske produktionsselskab Novemberfilm.

MTG køber 86,8 pct. af aktierne i Nice Entertainment til en værdi af 84,4 mio. euro. Nice Entertainment havde i det seneste regnskabsår, der udløb 30. juni i år, en omsætning på 121,1 mio. euro samt et driftsresultat før renter og afskrivninger på 8,1 mio. euro.

"Aftalen er endnu et skridt i Modern Times Groups strategi om at udvikle MTG Studios til at blive en stor international spiller på indholdsproduktion og distribution. Det vil i betydende grad udvide MTG Studios portefølje af indhold, og på samme måde accelerere MTG Studios evne til at skabe digitalt indhold. Nice har allerede en bred kam af populære koncepter, og desuden også en række spændende nye formater på vej," siger adm. direktør i MTG Jørgen Madsen Lindemann i pressemeddelelsen.

Fortsætter som selvstændig gruppe

Nices produktionsselskaber står bag tv-koncepter som 'Bypiger søger Bonderøve’ og underholdningsshowet Pressure Point, der begge er solgt videre til udlandet. På samme måde har Nice Entertainment også tilpasset flere udenlandske koncepter til lokale markeder. Ifølge Patrick Svensk, adm. direktør og bestyrelsesformand i MTG Studios, kommer overtagelsen ikke til at betyde ændringer i arbejdsgangene hos Nice Entertainment.

”Nice er et fantastisk selskab og et perfekt strategisk match med MTG Studios, med selskabets store mangfoldighed indenfor tv-produktion, et godt forhold til alle skandinaviske tv-kanaler og en unik tilgang til at integrere tv- og event produktion. Det bliver ’business as usual’ for Nice, og de vil fortsætte som en uafhængig gruppe af produktionsselskaber og fortsat levere til alle kunder i Norden,” siger han i pressemeddelelsen.

Udover danske Gong består Nice Entertainment af tv-produktionsselskaberne Titan, Baluba og Nice Drama i Sverige; Moskito, Production House og Grillifilms i Finland samt Monster, One Big Happy Family, Playroom og Rakett i Norge.

Ø-rådet tilbage i god form

TV3-koncern indtager Amager om to uger

Viasat henter ny direktør fra Fullrate 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs