Gernes-Fonden opfordrer til bredere samarbejde om nyt Palads

Fonden har indgået et samarbejde med Nordisk Film Biografer om udviklingen af den farverige bygning. Det er muligt at bevare historien og samtidig skabe nyt, skriver projektchef i debatindlæg. 
Biografen Palads er ejet af Nordisk Film og beliggende ved Vesterport i København. | Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Politiken/Ritzau Scanpix
Biografen Palads er ejet af Nordisk Film og beliggende ved Vesterport i København. | Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Politiken/Ritzau Scanpix

Bevaring af Palads og ny udvikling af bygning er ikke uforenelige ønsker, og Klara Karolines Fond, der har indgået et samarbejde om udviklingen af fremtidens Palads-Biograf med Nordisk Film Biografer, efterspørger flere partnere til projektet. Det skriver projektchef i Gernes-Fonden Bibi Henriksen Saugman i et indlæg i Kulturmonitor

Klara Karolines Fond, der også er kendt som Gernes-Fonden, indgik tidligere på måneden en samarbejdsaftale om udviklingen af fremtidens Palads-biograf ud fra skitsen til ”Klassisk Palads”, som er et af tre skitseforslag, der blev præsenteret af Cobe og Nordisk Film Biografer i november sidste år 2022. 

”Vi har altså ikke været med til at udvikle det præsenterede forslag, men vi tager det for, hvad det er: En gennemarbejdet skitse med et interessant potentiale. Mangt og meget kan ændres, og det meste er slet ikke besluttet,” skriver projektchefen.

Fonden ønsker derfor, at flere parter i fællesskab udvikler bygningen videre fra skitseforslaget, og Bibi Henriksen Saugman opfordrer Københavns kommune og filantropiske fonde til at ”lege med.”

Fremtiden for Palads Biograf har ad flere gange været til diskussion, og i starten af maj stillede Konservative og Alternativet et forslag om en såkaldt bevarende lokalplan, der skulle sikre, der ikke ville blive ændret på bygningens ydre. Forslaget blev dog nedstemt. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også