Danmark bliver vært for international mediekonference

Danske Medier bliver i 2024 værtsorganisation, og Danmark værtsland, for World News Media Congress.
Foto: Danske Medier
Foto: Danske Medier

Den internationale mediekonference World News Media Congress, som organisationen World Association of News Publishers (Wan-ifra) står bag, skal næste år finde sted i Danmark. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danske Medier.

”Danske Medier ser med stolthed frem til at påtage sig værtskabet. Med den stærke danske tradition for pressefrihed, tillid til medier og en stor pluralisme af medier glæder vi os til at facilitere samtalen om publicistiske mediers fremtid,” udtaler Mads Brandstrup, adm. direktør i Danske Medier, i meddelelsen.

Konferencen finder sted i København den 27. til 29. maj 2024, og det bliver 75-års jubilæet for konferencen.

”Danmark er et forbillede for pressefrihed og menneskerettigheder, som Wan-Ifra’s grundværdier bygger på. Danmarks mangfoldige, pulserende mediebranche og ytringsfrihed som bærende værdi i samfundet er til stor inspiration for den globale nyhedsindustri, der gennemgår store forandringer som følge af den digitale omstilling,” udtaler adm. direktør i Wan-ifra, Vincent Peyrègne.

Ifølge Mads Brandstrup er der flere komplekse dagsordener, som er vigtigt at få på agendaen på konferencen i 2024 - heriblandt kunstig intelligens, som han mener kræver et fokus på ”regulatoriske rammer, der garanterer reel og fair konkurrence.”

”Efter i årevis at have tabt terræn til tech-giganter, er medierne i gang med at genfinde fodfæstet. Men det kræver et intenst fokus på innovative løsninger inden for alt fra brugeroplevelse, abonnementsformer og annoncering. Alt sammen med et stigende fokus på bæredygtighed som et bærende element i mediernes forretningsudvikling. Samtidig skal vi håndtere mulighederne og udfordringerne i kunstig intelligens, som vil ændre måden, medier arbejder på,” udtaler direktøren i Danske Medier. 

Organisationen Wan-ifra blev dannet i 1948 ud fra et formål om at kæmpe for en fri presse globalt. Organisationen har 80 nationale foreningsmedlemmer, der repræsenterer 18.000 udgivelser i 120 lande. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også