Medarbejdere på Herning Folkeblad forlænger arbejdsnedlæggelse

På et møde torsdag eftermiddag har medarbejderne besluttet ikke at genoptage arbejdet, efter de nedlagde det onsdag eftermiddag i protest mod afskedigelse.
Foto: Pr/herning Folkeblad
Foto: Pr/herning Folkeblad

Opdateret kl. 15:29 med oplysninger fra adm. direktør og ansv. chefredaktør Alex Nielsen.

De omkring 25 redaktionelle medarbejdere på Herning Folkeblad fortsætter deres arbejdsnedlæggelse.

Det oplyser tillidsrepræsentant Thomas Damm til MediaWatch. Arbejdet blev nedlagt onsdag eftermiddag og er nu forlænget frem til fredag kl. 12, hvor medarbejderne samles til et nyt fagligt møde.

Thomas Damm skriver i en sms til MediaWatch, at han ikke har mulighed for at kommentere yderligere på forlængelsen.

Alex Nielsen, adm. direktør og ansv. chefredaktør, fortæller til MediaWatch, at ledelsen er blevet orienteret om medarbejdernes beslutning om at forlænge arbejdsnedlæggelsen, men afviser at kommentere det yderligere. 

Han fortæller, at Herning Folkeblad vil udkomme som normalt fredag, både digitalt og på print.

Utilfredshed med opsigelse

De redaktionelle medarbejdere på Herning Folkeblad besluttede at nedlægge arbejdet, efter at ledelsen onsdag orienterede dem om, at en medarbejder ville blive opsagt. Opsigelsen har rod i det overenskomstforlig for de redaktionelle medarbejdere på det såkaldte DMA-område, som betyder, at lønnen vil blive reguleret med i alt seks pct. over en toårig periode.

”Ledelsen har besluttet at fyre en mangeårig kollega, på trods af at medarbejderforeningerne i løbet af de 14 dages forhandlingstid fandt to kolleger, som ville fratræde frivilligt - svarende til de to udmeldte stillinger,” lød det bl.a. i en udtalelse fra Den Journalistiske Medarbejderforening på Herning Folkeblad om arbejdsnedlæggelsen onsdag.

”En samlet gruppe er dybt skuffede over ledelsens håndtering af besparelser og vil med denne arbejdsnedlæggelse opfordre ledelsen til at genoverveje sin beslutning.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også