"Intet til hinder" for at Egmont investerer i nyt forretningsområde

I krisetider er det særligt vigtigt at lave kvalitetsprodukter, forbrugerne ikke vil undvære, og derfor er det ikke tiden til at svinge sparekniven, mener Egmonts nye formand.
Merete Eldrup er bestyrelsesformand i Egmont. Hun var adm direktør på TV 2 fra 2007 til 2019 og direktør i JP/Politikens Hus fra 1997 til 2007. | Foto: Stine Bidstrup
Merete Eldrup er bestyrelsesformand i Egmont. Hun var adm direktør på TV 2 fra 2007 til 2019 og direktør i JP/Politikens Hus fra 1997 til 2007. | Foto: Stine Bidstrup

Der er ikke noget, der står i vejen for, at Egmont med tiden udbygger sine fire divisioner til at tælle et ekstra forretningsområde, siger Egmonts nytiltrådte bestyrelsesformand, Merete Eldrup, til Jyllands-Posten

Det kan blive svært for Egmont, som er Danmarks største mediekoncern at fastholde de betalende læsere og seere i den aktuelle krisetid, men forsøget på at sænke omkostningerne må ikke gå udover kvaliteten af produkterne, lyder det. 

”Vi skal ikke spare os ud af krisen, for det kan ses på kvaliteten. Vi er nødt til at producere noget, som forbrugerne er villige til at betale for og nødigt vil skille sig af med,” siger Merete Eldrup til Jyllands-Posten.

Det er ifølge formanden afgørende, at de enkelte forretningsdivisioner kan opveje hinanden, når et område er udfordret, som det eksempelvis var tilfældet for Nordisk Film-biograferne under pandemien, og selvom Egmont ikke aktuelt er ved at udvide porteføljen, er der ”intet til hinder for”, at koncernen får et ekstra forretningsmåde, udtaler formanden. 

Koncernens årsrapport for 2022 viste en rekordstor omsætning, hvor Egmont landede en samlet omsætning på 17,17 mia. kr. i 2022 – en stigning på 11 pct. i forhold til rekordomsætningen i 2021. Resultatet før skat blev til gengæld mere end halveret til 501 mio. kr. i 2022 mod et resultat før skat og fraregnet engangsgevinster på 1,2 mia. kr. forrige år. 

Egmont-koncernen inddeler sin forretning i fire divisioner: Tv i Norge, som dækker TV 2 og distributøren Rikstv; Nordisk Film, som både producerer film og tv, distribuerer film, ejer biografkæden Nordisk Film biografer og råder over Egmonts computerspilforretning; Egmont Books, som bl.a. rummer forlaget Lindhardt & Ringhof samt det norske forlag Cappelen Damm; og magasindivisionen Story House Egmont, der bl.a. udgiver Euroman og dertil rummer koncernens e-handelsvirksomhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også