DJ-formand afviser krise oven på melding om nedskæringer

Journalistforbundets hovedbestyrelse har bevidst styret uden om øgning af kontingent for at lukke huller i budgetter for de næste år.
Formand for Dansk Journalistforbund, Tine Johansen. | Foto: Benita Marcussen
Formand for Dansk Journalistforbund, Tine Johansen. | Foto: Benita Marcussen

At Dansk Journalistforbund (DJ) skal spare sig til 4,5 mio. kr. i 2023-2025, er en konsekvens af kraftigt voksende udgifter og stagnerende medlemstal, men formand Tine Johansen mener ikke, at der er tale om en krise. Det siger hun i et interview med Journalisten.

Formanden medgiver dog, at medlemmer vil mærke nedskæringerne på den ene eller anden måde, selvom hovedbestyrelsen har forsøgt at sprede sparetiltagene ud over forbundet afdelinger. Dertil argumenterer hun for, at besparelser er at foretrække over at hæve medlemskontingentet for at få flere penge i kassen.

”Selv om kontingentet ikke er steget i over 20 år, er tidspunktet dårligt i de her inflationstider, der gør det svært for medlemmer at få økonomien til at hænge sammen,” siger hun til Journalisten.

Fagbladet Journalisten skal stå for hovedparten af besparelserne. Mediet bliver pålagt at skære i alt 1,5 mio. kr. fordelt på 2024 og 2025. 

I 2021 og 2022 budgetterede forbundet med henholdsvis 10,7 og 10,4 mio. kr. på driften af Journalisten, fremgår det af DJ’s budget for de to år. Begge år indbragte fagmediet knap 1,7 mio. kr. I alt regnede forbundet med 85,2 mio. kr. i indtægter i 2022, mens omkostningerne ville beløbe sig til knap 86,8 mio. kr. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også