MediaWatch

Elon Musk vil lukke suspenderede brugere tilbage på Twitter

Fra næste uge kan brugere, som er blevet suspenderet fra Twitter, få amnesti ifølge Elon Musk.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Twitters ejer Elon Musk vil fra næste uge give ”amnesti” til Twitter-brugere, som er blevet suspenderet fra platformen, og lade dem bruge Twitter igen.

Det skriver han i et tweet, efter at han på det sociale medie har afholdt en afstemning om, hvorvidt suspenderede brugere må komme tilbage på Twitter.

Den nye afstemning kommer, få dage efter at Musk afholdt en anden afstemning på Twitter, om hvorvidt den tidligere amerikanske præsident Donald Trump igen skulle have adgang til Twitter.

Her svarede et snævert flertal ja.

Lidt over tre millioner svarede på den seneste afstemning. Af dem svarede 72,4 procent, at de suspenderede konti godt måtte komme tilbage, så længe de ikke havde brudt nogle love eller spammede.

Afstemninger på Twitter er ikke videnskabelige, og alle brugere kan stemme. De kan også være et mål for bot-konti, som kan påvirke resultatet.

En bruger kan blive suspenderet fra Twitter, hvis de for eksempel ikke overholder platformens retningslinjer for hadtale.

Derfor kan det potentielt bekymre myndigheder som overvåger, om Musk regulerer hadtale på Twitter.

Hvis indhold ikke bliver modereret, kan det også bekymre Apple eller Google.

Elon Musk har dog på forhånd afvist, at den amerikanske konspirationsteoretiker Alex Jones igen kan få adgang til Twitter.

Det skyldes, at Jones har påstået, at et skoleskyderi på skolen Sandy Hook Elementary i 2012, ikke fandt sted.

Jones er både blevet dømt til at betale erstatning og godtgørelse til pårørende.

Musk købte Twitter for 44 mia. dollar - svarende til omkring 317 mia. kr.

Siden Musk overtog Twitter, som han nu også leder, er mange blevet opsagt, mens andre har sagt deres job op.

I starten af november blev halvdelen af selskabets ansatte afskediget. Det svarer til 3700 personer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs