MediaWatch

Politiken-ansatte genoptager arbejdet

På et medarbejdermøde torsdag formiddag har avisens redaktionelle medarbejdere besluttet ikke at forlænge arbejdsnedlæggelserne.

Foto: Mads Nissen

Politikens journalistgruppe vender tilbage til arbejdet på avisen efter at have nedlagt arbejdet fra onsdag eftermiddag til i dag, torsdag, klokken 11. Det har de besluttet på et medarbejdermøde torsdag formiddag, oplyser avisens ansv. chefredaktør Christian Jensen til MediaWatch.

Arbejdsnedlæggelserne skete, efter at de ansatte på et møde onsdag formiddag blev orienteret om, at avisen skal sige farvel til omkring ti fuldtidsansatte medarbejdere, der skal findes på tværs af redaktionen og den kommercielle afdeling. Det er en konsekvens af faldende omsætning på især printabonnementer og stigende omkostninger.

Torsdag er 14 dages forhandlinger påbegyndt mellem avisens ledelse og tillidsrepræsentanter, hvor det fra tillidsrepræsentanternes side vil være missionen at nedbringe antallet af afskedigelser, fortalte medarbejdernes tillidsrepræsentant Pernille Mac Dalland onsdag til MediaWatch.

De cirka 10 afskedigelser er for medarbejderne ikke blevet specificeret til et præcist antal endnu, lød det fra Pernille Mac Dalland, der af samme grund afviste at oplyse, hvor mange afskedigelser hun håber på at kunne nedbringe antallet med.

Også på Ekstra Bladet besluttede de redaktionelle medarbejdere onsdag at nedlægge arbejdet i 24 timer. Her har man dog til formiddagens medarbejdermøde besluttet at forlænge nedlæggelserne med yderligere et døgn til fredag kl. 11.

Opdateres...

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs