MediaWatch

Styrelse kritiserer DMJX for cheflønninger efter forfremmelser i 2020

Uddannelses- og forskningsstyrelsen udtaler i brev til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kritik af tidligere udvidelse af direktionen og aflønning i den forbindelse.

Foto: Niels Nygaard

Det var ”stærkt kritisabelt” af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, at give betragtelige lønstigninger til to ledende medarbejdere, som blev forfremmet i oktober 2020. Sådan lyder konklusionen i et brev til DMJX fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, som fagbladet Journalisten har fået aktindsigt i.

Bl.a. kritiserer styrelsen, at de to ledende medarbejdere fik nøjagtigt den samme løn efter forfremmelsen, hvor de blev en del af direktionen, samt at lønniveauet var meget højt sammenlignet med stillingernes lønramme.

Styrelsen savner også klare svar på, at den nu tidligere rektor Trine Nielsen fik et gyldent håndtryk på 2,1 mio. kr. i 2021 efter en sparerunde, men styrelsen vil ikke gøre yderligere ved sagen, da fratrædelsesaftalen blev forhandlet på plads mellem DMJX’s daværende bestyrelse og rektorens faglige organisation.

DMJX’ nuværende rektor, Julie Sommerlund, svarer i en besked til Journalisten, at ledelsen tager kritikpunkterne til efterretning, og at det understreger vigtigheden af, at den nye ledelse sørger for at overholde god forvaltningsskik og fornøden skriftlighed.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs