MediaWatch

DR's arkiv modtager international pris for digitalisering af spolebånd

DR Research og Arkiv er blevet hædret med en pris for digitalisering af spolebånd og håndskrevne data. Det skete ved konference i Sydafrika onsdag.

Oscar Rishede var til stede ved prisoverrækkelsen i Sydafrika. | Foto: Foto: Louise Broch.

På verdenskonferencen i den internationale sammenslutning af tv-arkiver har DR Research og Arkiv onsdag modtaget en pris for sit digitaliseringsarbejde.

Konferencen fandt sted i Cape Town i Sydafrika, hvor DR’s arkiv blev hædret inden for kategorien ”Fremragende mediebevarelse”. Foruden DR var den irske public service-station RTE og Belgiens VRT nomineret. Det oplyser DR.

Prisen blev givet til DR for et projekt med titlen ”Hvordan man migrerer en fysisk båndsamling og skaber digitale beskrivelser (metadata) fra håndskrevne kilder”, som bibliotekar og informationsspecialist Oscar Rishede fra DR Research og Arkiv har stået for.

”Det er en stor ting, at den internationale tv-arkiv-sammenslutning synes, at vi har lavet en opfindsom og eksemplarisk migrering (flytning fra fysisk til digitalt format, red.) af samlingen i dette projekt. Jeg var stolt af projektet, og nu er jeg endnu mere stolt,” lyder det fra Oscar Rishede i en meddelelse på dr.dk.

Hans arbejde har taget udgangspunkt i flere hundredetusinder gamle spolebånd, som DR har fået digitaliseret. En del af udfordringen med de gamle bånd har ifølge DR været, at 75 procent af båndene kun har været forsynet med håndskrevne beskrivelser af, hvad der var på dem.

Projektet kører stadig, og DR modtager omkring 2000 digitaliserede bånd om ugen fra det firma, der udfører arbejdet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs