MediaWatch

Hos Google får halvdelen af de ansatte mere end to millioner om året

Blandt de hundredetusindevis af ansatte i de største amerikanske tech-selskaber ligger medianlønnen flere steder i millionklassen.

Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix

Er man ansat i de største tech-virksomheders hovedkvarterer, medfølger flere steder en klækkelig løn. Det viser tal, som selskaberne skal oplyse til det amerikanske S&P 500-indeks, som analysefirmaet MylogiQ har indsamlet og behandlet, skriver Finans.

Øverst på listen ligger Google-koncernen Alphabet, hvor 164.000 er ansat, med en medianløn på 2.161.000 kr. om året. Beløbet inkluderer bonusser og aktieoptioner.

Fortsætter man ned af listen har Meta en andenplads, hvor medianlønnen lyder på 2.139.000 kr. for de 78.000 ansatte, mens Netflix indtager tredjepladsen med 1,5 mio. kr., og Apple og Amazon, hvor man har et større antal ufaglærte ansat som butikspersonale og lagermedarbejdere, har en medianløn på henholdsvis 496.000 kr. og 290.000 kr.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs