MediaWatch

Europæiske journalistforbund bekymret over ny rapport om mediers vilkår

Der er behov for stærkere EU-lovgivning, der skal beskytte journalister og medier, lyder det i rapport fra EU-Kommissionen.

Den maltesiske journalist Daphne Caruana Galizia, der blev dræbt i 2017, er ifølge EFJ et eksempel på, at der er behov for ny EU-lovgivning til at beskytte journalister. | Foto: Darrin Zammit Lupi/Reuters/Ritzau Scanpix

EU-Kommissionen udgav 13. juli en rapport over den nuværende lovgivning i EU’s medlemsstater. Og indholdet er et “bekymrende alarmsignal”, lyder det fra det europæiske journalistforbund (EFJ). Det skriver Journalisten.

“Rapporten viser, at beskyttelse af journalister, statslige mediers uafhængighed eller regulering af et pluralistisk medielandskab er fraværende i hvert anden europæisk stat,” siger EFJ’s præsident, Maja Sever, i en pressemeddelelse ifølge mediet.

Rapporten peger på 16 EU-lande, der opfordres til at indføre ny lovgivning til at sikre journalister og mediers arbejde og sikkerhed. Det gælder eksempelvis en række østeuropæiske lande, hvor der ifølge rapporten er behov for at sikre den redaktionelle frihed for public service-medier.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs