MediaWatch

Ny udgave af Kraks Blå Bog ligestiller mænd og kvinder

Tv-vært Ane Cortzen, satiriker Frederik Cilius og Ekstra Bladets chefredaktør, Knud Brix, er blandt de nye prominente navne i Kraks Blå Bog, som udgives af Gads Forlag. 14 mediefolk er blandt de 116 nye navne.

Journalist og satiriker Frederik Cilius er blandt de nyoptagne i en opdateret udgave af Kraks Blå Bog. | Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Hvis du tygger dig igennem de 1689 tætskrevne sider i det kongeblå opslagsværk, finder du ud af, hvem der er noget ved musikken i Danmark.

En opdateret udgave af Kraks Blå Bog bliver udgivet torsdag. Og for første gang er der optaget præcis lige mange nye mænd og kvinder.

Det oplyser Gads Forlag, som udgiver Kraks Blå Bog.

Alle i den prestigefulde bog har på den ene eller anden måde sat deres præg på samfundet og har haft en markant indflydelse på deres felt.

Redaktør Bolette Rud Pallesen fra Gads Forlag bemærker, at det har taget over hundrede år at opnå en vis grad af ligestilling mellem kønnene i opslagsværket. Det blev udgivet første gang i 1910.

”Vi lever i en tid, hvor ligestilling er et almindeligt emne, som vi har på dagsordenen på mange planer. Og det er fint, at Kraks Blå Bog afspejler den udvikling, der finder sted i samfundet,” siger hun.

Redaktøren forklarer, at man de senere år bevidst har forsøgt at få flere betydningsfulde kvinder med i bogen.

For 15 år siden var fire ud af fem af de nyoptagne mænd.

Listen over nye kvinder i bogen tæller blandt andet tv-vært og arkitekt Ane Cortzen og professor og virusforsker Thea Kølsen Fischer, som ofte har optrådt i medierne under coronaepidemien.

Dertil kommer borgmester i Holbæk Christina Krzyrosiak Hansen (S) og nationalbankdirektør Signe Krogstrup.

Satiriker Frederik Cilius er én af de nye mænd i bogen. For få år siden var han primært kendt af en sluttet lytterskare som den fiktive seniorkorrespondent Kirsten Birgit på Radio24syv. De senere år har han slået sit navn fast i quiz- og satireprogrammer på tv.

Andre nyoptagne mænd er chefredaktør på Ekstra Bladet Knud Brix, borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel og rapperen Pharfar.

Den seneste udgave af Kraks Blå Bog indeholder 116 nye navne fordelt på 58 kvinder og 58 mænd. I alt optræder 8418 personer i værket.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs