MediaWatch

Russisk myndighed forsøger at lukke fagforening for journalister

Anklagemyndigheden i Moskva har beordret aktiviteter i den fem år gamle fagforeningen Journalists’ and Media Workers’ Union suspenderet frem mod retssag.

En russisk fagforening for journalister er sat under pres af anklagemyndigheden i Moskva, som igennem et søgsmål forsøger at lukke forbundet. Det skriver Det Europæiske Journalistforbund ifølge Journalisten.

Der er tale om fagforeningen Journalists’ and Media Workers’ Union, JMWU, som blev stiftet i 2017 som reaktion på angreb mod journalister i landet i 2016.

I maj beordrede anklagemyndigheden en juridisk efterforskning af det russiske forbund, og efterfølgende gav en domstol anklagemyndigheden medhold i, at fagforeningen skal opløses, og at forbundets aktiviteter skal suspenderes frem mod en indledende høring, som finder sted 13. juli.

Både det europæiske og internationale journalistforbund fordømmer rettens beslutning og opfordrer anklagemyndigheden til at droppe søgsmålet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs