MediaWatch

Fire danskere er optaget i Oscar-akademiet

”Flugt”-instruktør og filmfolk bag ”Verdens værste menneske” af Joachim Trier er blevet en del af Oscar-akademiet, som tæller ca. 10.000 stemmeberettigede medlemmer.

Foto: Matt Sayles/AP/Ritzau Scanpix

Oscar-akademiet har inviteret 397 filmfolk til at blive en del af Oscar-akademiet, som hvert år stemmer om, hvilke film der skal tildeles den gyldne statuette. Af de optagede medlemmer er fire danske. Det skriver Soundvenue.

De fire nye danske medlemmer er Jonas Poher Rasmussen, instruktøren bag animationsfilmen ”Flugt”, som var nomineret til flere Oscar-priser i år. Derudover er det Kasper Tuxen, Oliver Bugge Coutté og Eva Jakobsen, der henholdsvis filmede, klippede og co-producerede filminstruktør Joachim Triers ”Verdens værste menneske”, der også var nomineret til en pris ved årets Oscarfest.

Der er godt 10.500 medlemmer af akademiet, hvoraf 9665 er stemmeberettigede.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs