MediaWatch

Zetland-investor er ikke bekymret over stagneret medlemstal

En opbremsning i medlemstilvæksten hos det digitale medie Zetland får ikke Ditlev Bredahl, som står for en ejerandel på ca. 20 pct., til at ryste på hånden. ”Jeg er ikke bekymret for forretningen overhovedet,” lyder det.

Lea Korsgaard, Zetlands formand og udgiver. | Foto: Lars Krabbe/ERH

Zetland havde sat sig mål om 40.000 betalende medlemmer i 2022, men ligger i øjeblikket langt fra på mellem 27.000 og 28.000 medlemmer. Alligevel er storinvestor i mediet Ditlev Bredahl, som står bag it-selskabet Onapp, ikke bekymret. Det siger han til Jyllands-Posten.

”Jeg er ikke bekymret for forretningen overhovedet. Forbruget pr. medlem er det samme som før, så det er ikke fordi, at indholdet fejler noget. Jeg kunne bare godt tænke mig, at Zetland havde endnu flere penge at kanalisere ud i nye projekter,” forklarer Ditlev Bredahl, som ejer mere end 20 pct. af Zetland igennem investeringsselskabet Kickass Capital.

Foruden Ditlev Bredahl er også iværksætteren Stig Myken sammen med Annemette Færch en del af ejerkredsen igennem AMVI Holding ApS. Derudover er stifterne Lea Korsgaard, Jakob Moll, Silke Bock og Hakon Mosbech også medejere. Tirsdag kunne MediaWatch skrive, at ejerkredsen bag Zetland er blevet en mand mindre, efter mediet har købt en af sine tidlige investorer Ebbe Knudsen ud for at gøre plads til medarbejdere.

Medieselskabet landede i 2021 sine hidtil bedste økonomiske resultater. Bundlinjen steg fra 1,3 til knap fem mio. kr., især takket være et stigende antal betalende medlemmer. Egenkapitalen var ved årets udgang 8,7 mio. kr. Det var tredje overskudsår i træk.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs