Den grafiske branche skal mødes med EU-Kommissionen om papir fra Kina

Det er svært og dyrt at skaffe papir i Europa, og den grafiske branche håber at kunne få overbevist EU-Kommissionen om dels at droppe tolden på papir fra Kina, dels at stille miljøkrav til tryksager fra Kina.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Intergraf, den europæiske organisation for den grafiske branche, får nu mulighed for at mødes med EU-Kommissionen og gøre opmærksom på branchens store udfordringer med stigende papirpriser og mangel på papir. Det skriver organisationen for den danske grafiske branche, Grakom, i en pressemeddelelse.

Intergraf har for nyligt bedt EU-Kommissionen om et møde om branchens vanskeligheder, hvilket nu har resulteret i et tilsagn om at kunne mødes.

Thomas Torp, adm. direktør i Grakom og medlem af Intergraf's styregruppe, håber på, at et sådant møde vil føre til, at EU dropper tolden på kinesisk papir og fremover stiller samme krav om miljø og ansvarlig skovdrift til tryksager fra Kina, som man gør til papir fra Kina:

”Vi vil gerne have sat stop for den unfair konkurrence fra Kina, hvor der er told på kinesisk papir, men ikke på tryksager produceret i Kina, og hvor der er krav om ansvarlig skovdrift på blankt papir, men ikke på tryksager," siger Thomas Torp i pressemeddelelsen.

I den grafiske branche frygter man, at nogle kunder vil blive fristet til at bestille tryksager i Kina:

"Især nu hvor vi mangler papir i Europa. Derfor håber vi, at vi kan komme igennem med at få ligestillet både tolden og miljøkravene på papir og tryksager, så vi undgår konkurrenceforvridning og uansvarlig skovdrift," siger Thomas Torp i pressemeddelelsen.

Afskaf told på papir fra Kina lyder det fra brancheorganisationer 

Voldsomme prisstigninger på magasin- og avispapir fortsætter ind i 2022 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også