MediaWatch

Ny chefredaktør på Globalnyt

Netmediet Globalnyt leverer gratis nyheder fra Afrika, Asien og Latinamerika og skal ifølge sin nye chefredaktør være et vindue til verden uden betalingsmure.

Globalnyt skriver om Afrika, Asien og Latinamerika. | Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Udenrigsmediet Globalnyt får ny ansvarshavende chefredaktør den 1. marts, hvor journalist og forfatter Louise Stigsgaard tiltræder, skriver Journalisten.

Louise Stigsgaard kommer fra en stilling som redaktør på The Why og har tidligere været redaktør for Udenrigsministeriets nu lukkede magasin 360° og arbejdet som korrespondent i Mellemøsten og USA.

Globalnyt leverer gratis nyheder fra Afrika, Asien og Latinamerika, og den kommende chefredaktør siger i en artikel på Globalnyt, at der i en tid med flere og flere globale udfordringer mere end nogensinde er brug for en oplyst befolkning:

”Og ikke mindst at de unge ser verden og alle dens aspekter og muligheder for at gøre den bedre. Danske medier er fremragende - heldigvis - men der er betalingsmure mange steder. Derfor er det efter min mening helt afgørende, at der er et kvalitetsmedie som Globalnyt til at være et vindue til verden og en fælles platform for verdensmål, som alle har adgang til.”

Globalnyt er ifølge sin egen hjemmeside et selvstændigt medie, der er uafhængigt af økonomiske, politiske og organisatoriske interesser. Mediet er ejet af Foreningen Globalnyt. Det blev etableret i 2003 under navnet U-landsnyt.dk.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs