MediaWatch

Senatet i USA vil begrænse Apple og Googles magt over appmarkedet

Et nyt lovforslag, der skal løsne Apple og Googles magt over deres app-stores, skal behandles i det amerikanske senat.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Det amerikanske senat vil torsdag diskutere et lovforslag, der skal tøjle selskaber som Apple og Google, der med deres appstores menes at have for meget markedskontrol.

Der ventes at være tværpolitisk opbakning til lovforslaget, der går under navnet Open App Markets Act, oplyser demokraten Richard Blumenthal og republikaneren Marsha Blackburn til Reuters.

Hvis gennemført, vil appstore-ejere ikke længere kunne kræve, at appudviklere skal bruge deres betalingssystemer ved køb i og af apps. Samtidig vil ejerne ikke længere kunne straffe appudviklere, der omgår ejernes betalingssystemer.

Formålet er at "stoppe Apple og Google fra at ødelægge konkurrenter" på forbrugernes bekostning, siger Richard Blumenthal, som mener, at selskabernes "jerngreb" om markedet for længst burde være blevet brudt.

Den demokratiske senator møder opbakning fra modsatte fløj, hvor Martha Blackburn vurderer, at lovforslaget vil hjælpe med at holde techgiganter som Google og Apple ansvarlige.

"Tech-giganterne tvinger deres app stores ned over hovedet på brugerne på bekostning af innovative startups," mener Marsha Blackburn, der er republikansk senator, ifølge Reuters.

Hverken Apple eller Google er vendt tilbage på Reuters' henvendelse.

Artiklen er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs