MediaWatch

Biografer genåbner efter den mentalt værste nedlukning

Søndag genåbner flere dele af kulturlivet, herunder biograferne. Biograferne glæder sig efter en hård periode.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Fra søndag er det igen muligt at tage i biografen og se nye film.

Det sker som led i den genåbning af især kulturlivet, der faldt på plads tidligere på ugen.

Her besluttede Folketinget således ikke at forlænge en række restriktioner, som stod til at udløbe søndag 16. januar.

Det betyder blandt andet, at biografer kan genåbne og tage imod gæster. Der vil for gæsterne dog være krav om coronapas og mundbind.

I Danske Biografer, en brancheforening for biograferne, er der forventning om, at stort set alle biografer kommer til at genåbne fra søndag.

"Det er klart, at man lokalt lige skal orientere sig, men jeg har ikke hørt om nogen biografer, der ikke vil genåbne," fortæller Lars Werge, direktør i Danske Biografer.

På grund af bekymring for spredningen af coronavirus blev biograferne sammen med blandt andet andre dele af kulturlivet lukket fra 19. december.

Det vil sige, at biograferne har nået at være lukket i fire uger.

Den seneste nedlukning har ifølge Lars Werge været ekstra hård, fordi den kom ud af det blå.

"Mentalt har det været den værste nedlukning, fordi vi ikke havde forventet at blive lukket i december, hvor det kom som et lyn fra en klar himmel."

"Derfor er vi selvfølgelig tilsvarende glade for nu at kunne åbne igen," siger Lars Werge.

Den seneste nedlukning har haft betydning for de biograffilm, der skulle have lokket mange gæster i biograferne hen over juleperioden.

En af de film er "Spider-Man: No Way Home", der, selv om den kun nåede at blive vist tre dage på det store lærred, fik solgt mere end 160.000 billetter.

Nåede man ikke at se filmen før nedlukningen, så kan man dog stadig nå at se den. Det samme gælder for de andre film, man ikke har kunnet se på grund af nedlukningen.

"Jeg synes, vi har gode film, der appellerer bredt til vidt forskellige målgrupper. Så det skal nok blive godt," siger Lars Werge.

Ud over biografer bliver det fra søndag også muligt at genåbne for blandt andet museer, kunsthaller, spillesteder, teatre, højskoler og aftenskoler.

Flere af stederne vil der ligesom i biograferne gælde krav om coronapas og mundbind.

Kulturminister har corona – misser genåbning af kulturlivet

Filmdistributør forventer at hente en del af nedlukningens billettab - men én titel er død 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs