MediaWatch

De nominerede til årets Publicistpriser er fundet

DR er som det eneste medie nomineret i alle tre kategorier til årets Publicistpriser.

Foto: Mik Eskestad/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

Den Danske Publicistklubs jury er blevet enige om nomineringerne til årets Publicistpriser, der skal uddeles til efteråret. I år uddeles tre priser: Publicistprisen, Dokumentarprisen og Podcastprisen.

Det skriver klubben selv i en pressemeddelelse.

De mulige vindere af hovedprisen som årets publicist er DR's mellemøstkorrespondent, Puk Damsgaard, Jyllands-Postens tredobbelte Cavling-vinder, Morten Pihl, og TV 2's undersøgende journalist og vært på Operation X, Morten Spiegelhauer.

Til dokumentarprisen har juryen nomineret TV 2's afdækning af kritisable forhold på danske plejehjem i "Plejehjemmene bag facaden", Politikens dækning af Inger Støjberg-sagen og Informations bog "Genopdragelsen" om en dansk-pakistansk kvindes oplevelser med social kontrol og manglende hjælp fra myndighederne.

Den nyeste udmærkelse i Publicistklubbens arsenal er Podcastprisen. Juryen har her nomineret DR's "Genstart" med Knud Brix, Lars Halskov og Jonas Schrøder Andreasen for deres afdækning af Scandinavian Star-skandalen for Politiken Podcast og Anne Skjerning for hendes serie "Det brændte bordel", som også har DR som afsender.

Dermed er public service-stationen som det eneste medie repræsenteret i alle tre kategorier. Hvem af de nominerede, der kan få nyt inventar til kaminhylden bliver endeligt afgjort til årets Publicistfest d. 3 september.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs