MediaWatch

DJ: Der er behov for mere opsøgende tilgang fra tillidsfolk i sexisme-sager

Der er brug for et større fokus og synlighed på tillidsrepræsentanter i håndteringen af sexisme, lyder det fra Dansk Journalistforbund, der ærger sig over, at flere med krænkende oplevelser ikke er gået til tillidsmanden.

Tillidsfolk skal ligesom ledelsen hos de danske mediehuse have en mere opsøgende strategi i håndteringen af sexisme-sager, lyder det fra formanden i Dansk Journalistforbund. | Foto: Benita Marcussen

Det er en defekt, hvis medlemmer af Dansk Journalistforbund ikke ser deres tillidsrepræsentant som den naturlige at gå til i forbindelse med krænkelsessager. Derfor vil formand for Dansk Journalistforbund Tine Johansen sætte fokus på tillidsværket, skriver Journalisten.

"Hvis man i årevis har praktiseret ’min dør står altid åben’, men ingen er gået ind ad den, så skal man måske overveje, om det er nok. Det siger jeg til medieledelserne, men jeg siger det også til tillidsfolkene og til mig selv. Det er helt åbenlyst en mere opsøgende og afsøgende facon, der er brug for," siger Tine Johansen til fagbladet.

I forbindelse med debatten om sexisme i mediebranchen har flere kvinder, der har oplevet krænkelser fortalt, at de ikke gik til ledelse eller tillidsmand.

Flere medier har, efter flere sager om seksuelle krænkelser er landet hos ledelsen, søsat eksterne undersøgelser af sexisme på arbejdspladsen. Det gælder bl.a. TV 2, Ekstra Bladet og Berlingske, ligesom Danmarks Medie- og Journalisthøjskole også har bedt Kvinfo om at undersøge problematikken blandt journalistpraktikanter.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs