MediaWatch

Danske "Druk" får skulderklap af coronaramt filmfestival i Cannes

Selv om filmfestivalen i Cannes er aflyst, så kan en dansk film glæde sig over, at den ville have været vist.

Foto: SERGE ARNAL/AFP / STARFACE

Danske "Druk" kan glæde sig over æren af, at den ville have været vist som en del af hovedprogrammet ved den coronaramte filmfestival i Cannes.

Samtidig har filmen fået det prestigefyldte stempel "official selection". Det oplyses i en pressemeddelelse.

Oprindeligt skulle filmfestivalen i Cannes have være afholdt fra 12. til 23. maj. Men på grund af coronasituationen er festivalen blevet udskudt, og lige nu ser festivalen slet ikke ud til at finde sted i år.

Derfor må den danske film nøjes med æren af, at den ville have været vist som en del af hovedprogrammet, og at den oveni har fået det prestigefyldte stempel.

"Druk" er blevet udvalgt til hovedprogrammet sammen med 55 andre film ud af i alt 2067 indsendte film. Det er et rekordhøjt antal, oplyser filmfestivalen.

"Vi er stolte over at være i fornemt selskab med nogle af årets bedste film fra hele verden," siger filmens to producere, Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing, i pressemeddelelsen.

"Det er vigtigt for filmen, Zentropa og dansk film generelt at blive udtaget til de betydningsfulde internationale festivaler."

Bag "Druk" står instruktøren Thomas Vinterberg og filmselskabet Zentropa.

Filmen er et drama med skuespillere som Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe og Maria Bonnevie i de bærende roller.

Filmen handler om nogle gymnasielærere og venner, der beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt.

Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige.

I takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen og af sporet for andre.

"Druk er en film, der har krævet usædvanlig styrke, sammenhold og masser af kærlighed."

"Vi vil gerne benytte den her glædelige lejlighed til at sende en varm tak til Thomas, filmens spillere og hold," siger filmens produceres i meddelelsen.

Herhjemme får "Druk" først biografpremiere 24. september.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs