MediaWatch

TV 2's klimakampagne får kritik fra forskere

TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening vil samle mindst 20 mio. kr. ind til at plante ny skov. To forskere mener, at indsamlingen kan give en forkert opfattelse af, hvordan klimakrisen skal takles.

Værter på TV 2's indsamlingsshow "Danmark planter træer" er Puk Elgård og Mikkel Kryger Foto: Mikkel Tjellesen/TV 2

Det store indsamlingsshow "Danmark planter træer", som lørdag løber over skærmen på TV 2 i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, møder kritik fra to forksere, som mener, at showet viderefører en ubæredygtig og klimamæssigt ineffektiv tilgang til skovbrug, klima og biodiversitet. Det skriver Politiken.

"En grøn organisation, der ser på kampagnen, kunne anklage den for green washing, for den giver et forkert indtryk af, hvad der virker, når der for alvor skal gøres noget for klimaet", siger Carsten Rahbek, professor i makroøkologi ved Københavns Universitet.

Han og seniorforsker i biodiversitet Rasmus Ejrnæs fra Aarhus Universitet mener ikke, at beplantning af ny skov er det bedste for biodiversiteten eller CO2-udledningen.

Men ifølge Nicolai Hansson, programredaktør på TV 2, handler initiatiativet ikke om at rangordne klimatiltag.

"Vi siger ikke, at det at plante træer er det bedste eller eneste rigtige. Men vi giver danskerne en mulighed for faktisk at gøre noget konkret for klimaet," siger han til Politiken.

Indsamlingsshowets mål er at indsamle mindst 20 mio. kr. til at plante nye skovområder i Danmark.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere