MediaWatch

Disney på vej mod kursrekord

Den hurtige udruldning af Disney+ samt en acceleret indtjening giver anledning til en højere anbefaling til Disney-aktien fra Morgan Stanley, og det sender aktien mod sit højeste niveau nogensinde.

Brendan Mcdermid/Reuters /Ritzau Scanpix
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters /Ritzau Scanpix

Aktien i Walt Disney Corp. stiger torsdag med 4,3 pct. til 141,49 dollar, og verdens største underholdningskoncern er dermed på vej mod sin højeste notering nogensinde, samtidig med at markedsværdien på aktien har rundet mere end 250 mia. dollar.

Fremgangen torsdag skyldes et løftet kursmål på aktien hos investeringsbanken Morgan Stanley, der nu spår en kurs på 160 dollar på 12 måneders sigt mod førhen 15 dollar, skriver Bloomberg News.

Anbefalingen "overweight" gentages, samtidig med at banken fremhæver potentialet i Disney+, Disneys kommende streamingstjenestes.

"Trods højere startomkostninger ser vi en hurtigere udrulning af Disney+ og accelereret indtjening," kommenterer analytiker Benjamin Swinburne.

Morgan Stanley spår mere end 130 mio. abonnementer på Disney+ i 2024, og bankens analytiker fremhæver, at en investering i Disney er et sats på koncernens varige brand, hvor forbrugerne hvert år lægger 15 til 20 mia. dollar på at se dets film- og tv-produktioner.

Den største direkte konkurrent til Disney+ er streaminggiganten Netflix. Aktien falder her for fjerde dag i træk med 1,3 pct. torsdag.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere