MediaWatch

Næstformand for danske filminstruktører: Lukning af Filmværkstedet er idiotisk

Hvis Filmværkstedet i København lukker til januar på grund af manglende finansiering vil det have alvorlige konsekvenser for udklækningen af nye, danske instruktører, mener næstformanden for de danske filminstruktører.

Ritzau Scanpix/Miriam Dalsgaard
Udklækningen af fremtidige danske filmtalenter som Per Fly (på billedet) eller Lone Scherfig er truet, hvis Filmværkstedet i København kommer til at lukke, mener Danske Filminstruktører. Foto: Ritzau Scanpix/Miriam Dalsgaard

Under det nye filmforlig mangler Filmværkstedet i København 1,2 mio. kr. for at opretholde driften, og lige nu ser det ikke ud til, at Københavns Kommune vil afsætte pengene. Kan de ikke findes andetsteds, vil det betyde, at Filmværkstedet skal lukke til januar.

Og det har fået foreningen Danske Filminstruktører til at råbe vagt i gevær i et debatindlæg til Politiken. Muligheden for at låne professionelt filmudstyr og faciliteter har nemlig været af stor betydning for en række af Danmarks mest kendte filminstruktører som Lone Scherfig, Jørgen Leth og Pernille Fischer Christensen, og derfor mener næstformanden for Danske Filminstruktører, Klaus Kjeldsen, at det vil få alvorlige konsekvenser for udviklingen af nye filmtalenter i Danmark.

”Politikerne på Københavns Rådhus vil ikke på linje med andre rådhuse i landet give fremtidens filmkunstnere et sted, hvor de unge talenter kan udvikle deres eget filmsprog. Det er fjollet, at det ikke skinner igennem til politikerne på rådhuset. Det er en kortsigtet løsning – så kort, at man ikke ser de konsekvenser, der først slår igennem om ti år,” skriver han, og tilføjer, at ideen om at Filmværkstedet skulle lukke er ”noget af det mest idiotiske, vi nogensinde har hørt.”

Han henviser til, at kommunerne, der huser de yderligere tre filmværksteder i Danmark, Odense, Viborg og Aarhus, alle tre har lagt de 1,2 mio. kr. som der kræves for at få adgang til de midler, som filmforliget stiller til rådighed for talentudviklingen i Danmark.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere