MediaWatch

Marvels superhelte smadrer billetrekord i USA

 "Avengers: Endgame" har ramt biografsalene i USA med et historisk godt billetsalg, og har slået alle rekorder for bedste premiereaften.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Yong Teck Lim

Marvels tegneseriehelte har skabt rekordstor guldregn til Disneys portemonnæ på sin første aften i amerikanske biografer.

Disney oplyser, at filmen "Avengers: Endgame" har solgt billetter for 60 millioner dollar - svarende til lige over 400 millioner kroner - på sin første aften i USA.

Det gør filmen til den bedst sælgende på sin premiereaften. Hidtil tilhørte den titel "Star Wars: The Force Awakens", der tjente 57 millioner dollar på sin første aften.

"Avengers: Endgame" har hen over den seneste weekend alene omsat for 305 millioner dollar verden over - svarende til over to milliarder kroner. Mere end halvdelen af de penge er tjent i Kina.

Nogle analytikere forventer, at Disney kan have solgt billetter for mellem 800 millioner og en milliard dollar - svarende til mellem 5,3 og 6,7 milliarder kroner - når der på mandag skal gøres status.

Filmen omhandler en række superhelte fra Marvels tegneserieunivers. Den er produceret af Marvel, men bliver distribueret af Disney.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs