MediaWatch

Danske journalister: Vi har høj arbejdsevne og godt helbred

I en ny rapport giver journalister udtryk for et positivt syn på eget helbred, ligesom de vurderer deres arbejdsevne som høj. Journalister er blandt de faggrupper, der ifølge deres egen opfattelse har mindst klare arbejdsopgaver.

Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn

Myten om den storrygende og småstressede journalist bliver for alvor afkræftet i en ny rapport. For journalister har en høj fysisk og psykisk arbejdsevne og et godt helbred, lyder det i en ny rapport om den danske journaliststands arbejdsmiljø og helbred i 2018. Det skriver Danske Medier.

Rapporten er udarbejdet af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og er foretaget blandt en række faggrupper, der alle har svaret på spørgsmål om deres arbejdsmiljø. Og her vurderer journalisterne deres arbejdsevne og helbred højt.

I vurderingen af eget helbred er journalisterne endt med en score på 3,7 ud af 5, som svarer til et helbred mellem godt og vældig godt. Samtidig viser besvarelserne, at journalisterne gennemsnitligt vurderer deres egen arbejdsevne højt til en score på 8,6 ud af 10.

"Rapporten er rigtig god læsning. Den bekræfter os i, at journalisterne generelt har et godt arbejdsmiljø ude i medievirksomhederne. Både når det kommer til det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø, ligger journalisterne fint i forhold til gennemsnittet. Den største, enkeltstående arbejdsmiljømæssige udfordring er, at journalisterne har for meget stillesiddende arbejde," udtaler Thomas Rønnow, viceadm. direktør i Danske Mediers Arbejdsgiverforening, til Danske Medier.

Ud over at journalister er blandt dem, der sidder mest ned i løbet af en arbejdsdag, viser undersøgelsen også, at journalister er en af de faggrupper, der har de mindst klare arbejdsopgaver og har været mindst udsat for mobning på arbejdspladsen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs