MediaWatch

Venstre om medieforlig: "Vi har løftet den økonomiske ramme markant"

Partierne skal senest i dag tirsdag kl. 18 give besked, om de vil gå med til de økonomiske krav, som regeringen har stillet i medieforhandlingerne. Ifølge politisk ordfører Britt Bager (V) er den økonomiske ramme løftet "markant".

Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe
Venstres politiske ordfører, Britt Bager. Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Socialdemokraterne har stillet krav om, at der i det nye medieforlig samlet set ikke forsvinder penge fra public service. Til DR fortæller Britt Bager, Venstres politiske ordfører, at regeringen har forsøgt at imødegå Socialdemokratiet ved at øge det beløb, der skal afsættes til Public Service Puljen.

"I forhold til regeringens udspil, der har vi løftet den økonomiske ramme markant, men vi er blevet enige om at vi holder detaljerne for os selv," siger hun til DR og vil ikke komme beløbet nærmere. Hun håber dog, at Socialdemokratiet vil gå med i forliget, lyder det.

Ifølge et ritzau-telegram mandag eftermiddag er der tale om 380 mio. kr., der skal hentes ved ikke at lade DR's budget stige med den økonomiske udvikling i samfundet. Inden kl. 18 i dag tirsdag skal de røde partier give besked, om de ønsker at gå med på kravene.

DR er ikke lykkedes med at få en kommentar fra Socialdemokratiet, men over for mediet kalder Holger K. Nielsen (SF) regeringens skarpe deadline for en "mærkelig måde at forhandle på" og fortæller, at SF vil kigge på de økonomiske beregninger i løbet af tirsdag, og hvis det tager længere tid, må det gøre dét.

Kulturminister sætter deadline for medieforlig

Kulturminister åbner for smalt medieforlig: Vi skal videre

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere