MediaWatch

Tysk regering kritiserer Rusland for at afvise journalist

Tysk parlamentsudvalg kalder russisk afvisning af undersøgende journalist for "skandaløs".

Den tyske journalist Hajo Seppelt efter en pressekonference afholdt af IOC i 2016. | Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Fabrice Coffrini

Tyskland har indgivet protest mod, at Rusland har forbudt en tysk journalist at dække VM-slutrunden i fodbold, fordi han har skrevet kritisk om Rusland. Den tyske journalist Hajo Seppelt var den journalist, som først rapporterede om Ruslands store dopingskandale.

"Vi finder, at de russiske myndigheders ageren med at erklære Hajo Seppelts visum for ugyldigt, er forkert. Vi opfordrer Ruslands ledere til at give den tyske korrespondent tilladelse til at rejse ind i landet, så han kan dække VM-slutrunden," siger den tyske regerings talsmand, Steffen Seibert.

Medlemmer af det tyske parlaments idrætsudvalg har sagt, at den russiske fremfærd over for Seppelt er "skandaløs".

"Det er ikke blot totalt uretfærdigt, men direkte skandaløst," siger Dagmar Freitag fra parlamentsudvalget.

Seppelt er blevet nægtet visum til slutrunden fra den 14. juni til den 15. juli. Freitag, som også er medlem af udenrigsudvalget i det tyske parlament, Forbundsdagen, siger til dpa, at Fifa og dets formand, Gianni Infantino, må gribe ind.

Seppelt arbejder for tv-stationen ARD. Han blev fredag nægtet et visum og erklæret persona non grata i Rusland. Fifa har akkrediteret Seppelt til slutrunden.

Den prisvindende Seppelt spillede en central rolle i afdækningen af den store russiske dopingskandale, der er blevet belyst gennem de seneste par år. En lang række russiske atleter blev op til vinter-OL idømt karantæner, og flere russiske atleter blev ikke inviteret til legene i Sydkorea i år. Ved Sotji-legene i 2014 blev Rusland den mest vindende nation.

/ritzau/AFP

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs