MediaWatch

Journalistforbundet kan ende på sidelinjen i storkonflikt

Forhandlingerne mellem Dansk Journalistforbund og de offentlige arbejdsgivere er knap nok begyndt, og det kan betyde, at forbundet kommer til at stå uden for en eventuel konflikt.

Dansk Journalistforbund har erklæret, at forbundet vil stå "skulder ved skulder" med den samlede danske lønmodtagerstand i den mulige storkonflikt på det offentlige arbejdsmarked. Men forbundet kan alligevel ende med at stå på sidelinjen, hvis overenskomstforhandlingerne bryder sammen i aften, skriver Journalisten.

"Det er et tænkeligt scenarie, at der kommer et sammenbrud tirsdag aften – og konflikt søndag – som DJ's medlemmer endnu ikke er omfattet af," siger Claus Iwersen, Dansk Journalistforbunds forhandlingschef, til Journalisten.

Deadline for forhandlingerne mellem arbejdsgiverne og de store forhandlingsfællesskaber er i aften kl. 23.59. Findes der ikke en forhandlingsløsning inden da, kan forligsmanden udsætte konflikten i yderligere 14 dage eller erklære sammenbrud. Sker sidstnævnte, vil en strejke bryde ud 22. april.

Men da Dansk Journalistforbund ikke er en del af de store forhandlingsfællesskaber og forbundets egne forhandlinger med de offentlige arbejdsgivere først lige er indledt, kan der formelt ikke nå at ske et sammenbrud i forhandlingerne for forbundets vedkommende. Deadline for forbundets forhandlinger er først d. 21. april – men også her kan forligsmanden udsætte en konflikt i 14 dage, og i så fald kan DJ's medlemmer stå uden for en storkonflikt i mange dage.

Forsiden lige nu

Politikens Lokalaviser lukker 10 ugeaviser

Annoncemarkedets udvikling får Politikens Lokalaviser til at lukke samtlige sjællandske ugeaviser, der udkommer op til weekenden, for at fokusere på udgaverne midt på ugen.

DMJX vil bygge for 200 millioner i hovedstaden

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole følger nybyggeri i Aarhus op med byggeplaner i København. Rådgiverteam er netop udpeget til stort projekt i en af hovedstadens udviklingsbydele.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere