MediaWatch

Danske Medier frygter udvidet mediepulje

Den udvidede afløser for Public Service Puljen, som regeringen foreslår, vil samle for meget magt hos få personer og rumme den risiko, at medier tilpasser sin redaktionelle linje til det, puljen støtter, frygter Danske Medier.

Foto: /Ritzau Scanpix/Carsten Bundgaard

De private mediers interesseorganisation Danske Medier er ikke begejstrede for regeringens planer om at oprette en mediepulje med 200 mio. kr.,  som private medier kan søge til radio- og tv-produktion, i stedet for den nuværende Public Service Pulje. Det skriver Politiken.

Danske Medier finder det bekymrende, at regeringen vil samle så mange penge i en pulje, siger adm. direktør Ebbe Dal. Han mener, at konstruktionen betyder, at puljen giver meget magt til de personer, som skal administrere puljen, og han frygter, at medier vil dreje den redaktionelle linje i retning af det, puljen støtter.

"Forskellen på en pulje med 47 millioner og en pulje med det femdobbelte er, at dens indflydelse på en del af mediebranchen i sagens natur vil være meget større. De 220 millioner svarer til halvdelen af mediestøtten til private medier. Det er rigtig mange penge," siger Ebbe Dal til Politiken.

Regeringen har endnu ikke taget stilling til, hvordan puljen skal administreres. Til Politiken siger kulturminister Mette Bock (LA), at hun ikke regner med, at Det Danske Filminstitut, som i dag administrerer Public Service Piljen, skal stå for at fordele pengene i den nye pulje. Filminstituttet mener dog sagtens, at det kan administrere den nye pulje, siger adm. direktør Claus Ladegaard.

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs