MediaWatch

Lykketoft: Massive DR-neskæringer kommer på farligt tidspunkt

Det er vigtigere end nogensinde at bevare uafhængige nationale tv- og radiokanaler, og derfor må regeringens planer om at beskære DR og sælge TV 2 ikke blive realiseret, skriver Mogens Lykketoft i debatindlæg.

Foto: Ritzau Scanpix/Cicilie Andersen

Regeringen og Dansk Folkepartis aftale om at beskære 20 pct. af DR's budget over fem år og ambitionen om sælge TV 2 kommer på et historisk farligt tidspunkt. Det skriver Mogens Lykketoft, forhenværende formand for Folketinget og tidl. socialdemokratisk minister, i et debatindlæg på Altinget.

Mogens Lykketoft mener, at mediefladen i dag "domineres af yderliggående nationalistiske og stærkt højredrejede synspunkter og af et væld af manipulation og løgnehistorier", hvor han bruger den seneste uges afsløringer af Cambridge Analyticas misbrug af Facebooks data som et eksempel. Derfor er det ifølge Mogens Lykketoft "vigtigere end nogensinde" at fastholde ressourcerne hos de uafhængige nationale tv- og radiokanaler.

"Vi har ganske særligt brug for Danmarks Radio til at holde liv i også de smalle, dybdeborende programmer, der kan give også den skrevne presse input til at blive stærkere i veldokumenteret analyse, kritik af magtmisbrug og opgør med krænkelser af det enkelte menneskes rettigheder. Både Danmarks Radio og TV 2 har en uhyre central rolle i at sikre ægte public service, og Folketinget har en demokratisk forpligtelse til at sikre, at denne rolle fortsat kan varetages med fuld styrke. Det har vi på tværs af partierne, uanset om vi er tilfredse med den dækning, vi hver især får på kanalerne," skriver Mogens Lykketoft, som dog er tilhænger af planen om at opkræve licensen over skatten.

Kulturminister Mette Bock (LA) præsenterer efter påske regeringens medieudspil, hvor beskæringerne af DR ventes uddybet, ligesom salget af TV 2 også vil indgå. Den nye medieaftale skal træde i kraft 1. januar 2019.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs