MediaWatch

Corydon: Det er blevet nemt at gå i en blød bue uden om journalister

Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon, advarer i et interview med Berlingske om, at det er blevet for nemt for politikere at se bort fra journalister, når de skal have et politisk budskab ud.

Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup
Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

I den senere har tid har der været eksempler på, at politikere vælger at blive interviewet af kommunikationsfolk - på bekostning af journalister - når de skal levere et politisk budskab.

Det er en farlig udvikling, siger Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon, i et længere interview med Berlingske, hvor han kommenterer på forholdet mellem politikere og journalister. I interviewet spørger Berlingskes journalist, om det er blevet for nemt at "sparke" til journalister. Til det svarer Bjarne Corydon:

"Ja, ikke alene er det nemt at sparke til journalister. Det er blevet nemt bare at gå i en blød bue udenom. Det er i virkeligheden det mest farlige. Det er et usynligt drama, som udspiller sig. Hvis politikere dybest set ikke længere ser noget behov for at give større interview, hvor de blotter sig, og hvor de bliver udfordret med kritiske spørgsmål, har vi et problem. Så har offentligheden et problem," siger han til Berlingske.

Bjarne Corydon, der fra 2011-2015 var landets finansminister, bliver også spurgt om, hvad medierne skal gøre ved udviklingen. Her siger han til Berlingske, at det er vigtigt, at journalistikken bliver anset for at være objektiv, da der ligger "nogle risici" for medierne, hvis de anses for at være partiske.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere