MediaWatch

Program om kriseramt fodboldklub vinder journalist-pris

Holdet bag et program, som følger fodboldklubben Randers F.C. på tæt hold, vinder prisen "Årets Sportsjournalist." En pris, hvor også en tv-dokumentar om ludomani i fodboldverdenen og en artikelserie om hjernerystelser i dansk idræt var nomineret.

Randers FC | Foto: PR Randers FC

Journalisterne bag fodboldprogrammet "Superliga Backstage - Randers F.C." har vundet prisen "Årets Sportsjournalist," som uddeles af foreningen Danske Sportsjournalister.

Det skriver foreningen på sin hjemmeside.

Bag programmet står Kian Fonoudi, Kasper Marker og Søren Klæstrup, som alle er ansat hos Discovery Networks. Tv-programmet følger den i øjeblikket kriseramte fodboldklub Randers F.C. og dets op- og nedture i den nederste del af landets bedste fodboldrække.

"'Superliga Backstage – Randers F.C.'vil i mange år fremover stå som et benchmark for dansk sportsdokumentar. Fra indgåelsen af aftalen med Randers F.C. til kvaliteten af fotograferingen, til udvælgelsen af stoffet i mange timers optagelse til klipningen… 'Superliga Backstage – Randers  F.C.' har simpelthen emmet af overskud og klasse hele vejen i gennem," sagde formand for Danske Sportsjournalister, Andreas Kraul, i sin begrundelse for hædren ifølge en pressemeddelelse fra Discovery Networks.

Søren Klæstrup, der er redaktør for programmet "Superliga Backstage - Randers F.C," modtager prisen med stor tilfredshed.

"Vi er kisteglade for prisen, fordi den er blevet til i kraft af et udpræget teamwork, men ikke mindst, fordi den er det bedste udtryk for vores ambitioner om at komme tættere på Superligaen og skildre dansk fodbolds indre liv," udtaler han i pressemeddelelsen.

Nomineret i kategorien var udover de tre journalister også Helle Smidstrup fra Viasat Sport for tv-dokumentaren om fodboldspilleren Patrick Da Silva og ludomani i fodboldverdenen samt Jyllands-Postens Thomas Lund Hansen for sin artikelserie om hjernerystelser i dansk idræt.

Discovery Networks oplyser, at journalisten Kasper Marker desuden modtog Steen Ankerdal-prisen, som "gives til et stort sportsjournalistisk talent på under 30 år," mens fodboldkommentator Peter Piil blev kåret til årets fortæller.

Programmet "Superliga Backstage - Randers F.C." har været vist på Canal 9 og kan fortsat ses på Canal 9’s Facebook-side, oplyser Discovery Networks.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs