MediaWatch

1100 DJ-medlemmer kan blive påvirket af lockout

Hvis konflikten mellem offentligt ansatte og arbejdsgivere ender i en lockout, bliver 1100 medlemmer af Dansk Journalistforbund berørt. Cirka 200 medlemmer er udtaget til strejke.

Ifølge formand for Journalistforbundet, Lars Werge (th), er 200 medlemmer udtaget til strejke til april, hvis storkonflikten bliver en realitet. | Foto: /ritzau/Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Omkring 200 medlemmer af Dansk Journalistforbund er ansat på arbejdspladser, der er udtaget til strejke til april, hvis overenskomstforhandlingerne mellem offentligt ansatte og deres arbejdsgivere ender i storkonflikt. Det skriver Journalisten.

Det betyder, at DJ-medlemmerne er varslet til at nedlægge arbejdet 7. april, hvis ikke Forligsinstitutionen finder en løsning, fortæller forbundets formand Lars Werge til fagbladet.

"Det er forskellige faggrupper, som arbejder med kommunikation inden for det offentlige område. Det kan være alt fra kommunikationsmedarbejdere, redaktører og videofotografer," forklarer han til Journalisten.

Samlet er 1100 DJ-medlemmer på overenskomst i det offentlige, som alle kan blive påvirket, hvis situationen ender i en såkaldt lockout, altså hvor de ansatte bliver udelukket fra arbejdspladsen, indtil en løsning på konflikten er fundet. Ifølge Journalisten forventes forhandlingslederne fra staten, regionerne og kommunerne at komme med deres udmeldinger om lockout i løbet af i dag.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs