MediaWatch

Tidligere DR-profiler: Struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR's opbygning mellem på den ene side de producerende enheder og på den anden side den strategiske chefredaktion skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske Business har talt med.

/Scanpix/ritzau/Mads Claus Rasmussen
Foto: /Scanpix/ritzau/Mads Claus Rasmussen

DR’s generaldirektør Maria Rørby Rønn har organiseret DR på en måde, der gør det vanskeligt at vide, hvem der egentlig bestemmer. Det fører til spild af ressourcer, kringlede beslutningsgange og interne magtkampe.

Det skriver Berlingske, der har været i kontakt med flere end 15 personer, der for de flestes vedkommende har haft ledende eller fremtrædende roller i DR.

Kritikken kommer i kølvandet på blandt andet polemikken omkring den i sidste øjeblik skrottede julekalender ’Jul i Republikken’ og går navnlig på DR’s såkaldte ’Styringssløjfe’ og på DR’s interne matrix-baserede organisationsstruktur.

Den sidestiller DR’s fem producerende enheder (DR Nyheder DR Danmark, DR Kultur, DR Økonomi, Teknologi & Medieproduktion og DR Medier), men i praksis er det DR-Medier, som sidder på magten, lyder det.

”Det kan godt være, de er ligestillet med de andre på papiret, men når du har pengene, har du også magten,” siger Lasse Jensen, tidligere programchef for DR’s TV-afdeling, til Berlingske.

”Og for den menige medarbejder i DR Nyheder eller DR Kultur kan det være svært at gennemskue, hvem der egentlig bestemmer,” tilføjer han og bakkes op af både Jacob Mollerup, DR’s tidligere og mangeårige lytter- og seerredaktør, og Nynne Bjerre Christensen, der indtil i sommer var vært på DR2’s Deadline.

Kritikken fra de tidligere DR-profiler og fra de øvrige 15 kilder, Berlingske har talt med, får dog ikke generaldirektør Maria Rørbye Rønn til at ville ændre på DR’s måde at indrette sig på. Alle afdelinger er indbyrdes afhængige, og DR fungerer generelt godt, lyder det.

”Men du vil altid kunne finde konkrete eksempler på, at der har været en diskussion, men det, mener jeg, er med til at skærpe og trykteste os selv,” siger hun til Berlingske.

Tidligere DR-chefer: DR står med møgsag om aflyst julekalender

Dramatisk greb i DR's Liberty vækker kritik

Minister: Vi skal holde os ude af DR's redaktionslokaler

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere