MediaWatch

Journalistforbundet: Forslag til offentlighedslov er "bedøvende ligegyldigt"

Dansk Journalistforbund melder sig i koret af kritikere af udkast til ændring af offentlighedsloven. "Det er pisseærgerligt," siger formanden.

Formand for Journalistforbundet, Lars Werge (th.), er skuffet over regeringens forslag til en ændring af offentlighedsloven. | Foto: /Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Regeringens forslag til en ændring af offentlighedsloven møder stor skuffelse hos Dansk Journalistforbund, skriver Journalisten.

"Det er pisseærgerligt. Jeg havde ment, troet og håbet, at formålet med en revision var at skabe mere åbenhed. Men som vi læser det, giver ikke mere åbenhed. Vi har hele tiden sagt: Fjern §24. Og det har de ikke gjort. De har ladet en del stå og så puttet en del ned i §29A. Og det kan være bedøvende ligegyldigt," siger Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund, til Journalisten.

Et nyt lovudkast, som Information har set, lægger op til at lempe på den omstridte paragraf 24 – den såkaldte ministerbetjeningsregel – men vil gennem en ny paragraf – 29A – beholde nogenlunde samme effekt. Udspillet har mødt kritik fra professor i forvaltningsret Michael Gøtze, som onsdag kaldte forslaget "ét skridt frem og ét tilbage", da ændringerne vil betyde, at en ny paragraf vil beholde nogenlunde samme effekt som ministerbetjeningsreglen. Samme kritik fremførte offentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen.

Retsordførerne fra Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet, som alle står uden for forligskredsen, har ligeledes mødt forslaget med en pæn portion skepsis.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs